Terapia cu uleiuri biblice

Terapia cu uleiuri biblice

 

1.Aloes (lemn de santal Royal Hawaiian™)

Aloes sau lemnul de santal este cunoscut pentru capacitatea sa de a hrăni şi îngriji diferite părţi din corp, prin:

 • oxigenarea ţesuturilor, inclusiv a creierului
 • stimularea secreţiilor naturale de melatonină
 • capacitatea de a ne oferi un somn odihnitor

Uleiul esențial Royal Hawaiian Sandalwood (Santalum paniculatum) este bogat în sesquiterpene, care stimulează glanda pineala și regiunea limbică a creierului, locul unde se stochează emoțiile. Folosit în mod tradițional în yoga și meditație poate ajută la eliminarea programelor negative din celule.

 

 1. Cassia (Casia)

Casia a fost un ingredient cheie utilizat în cadrul ceremoniilor din temple:

Psalmi 44:10: Smirna şi aloea îmbălsămează veşmintele Tale; din palate de fildeş cântări de alăută Te veselesc.

Uleiurile esenţiale, inclusiv cassia, nu numai că fac bine corpului, dar ne influenţeză şi emoţiile. Spre deosebire de celelalte simţuri, care ajung în primul rând la creier, simţul mirosului este conectat direct la corpul nostru emoţional. Cassia ne hrăneşte trupul şi spiritul, prin:

 • stimularea sentimentelor de bucurie, fericire şi veselie
 • duce la vindecare emoţională

Uleiul esențial de Cassia (Cinnamomum cassia) ajută la eliberarea energiei fără valoare, neimportantă, suprimată care ne ține separat de sinele nostru superior și de sursa noastră divină.  A fost folosit în Uleiul de Ungere Sfânt dat lui Moise. Uleiul esențial de casia este utilizat în special pentru reducerea depresiei și tratarea afecțiunilor cardiovasculare și digestive.

Unul dintre uleiurile cele mai importante utilizate în ceremoniile din temple. (Psalmi 45:8)

 

 1. Cedarwood(Lemn de cedru)

Leviticul 14:17: Apoi, din untdelemnul rămas în palma lui va pune preotul pe vârful urechii drepte a celui ce se curăţeşte, pe degetul cel mare al mâinii lui drepte şi pe degetul cel mare de la piciorul cel drept al lui…

“Cedrii Libanului” au fost apreciați pentru durabilitatea lor și au fost utilizați pentru a construi faimosul templu al lui Solomon. Regele Solomon şi-a construit palatul şi templul din lemn de cedru brut (III Regi 6:9-15). Acest lucru i-a oferit lui Solomon un mediu în care el putea inhala în continuu molecule de ulei de lemn de cedru şi în care putea gândi clar şi lua decizii înţelepte.

Inhalarea uleiului de cedru sporeşte abilitatea de a gândi limpede şi amplifică starea de conştienţă necesară meditaţiei şi rugăciunii eficiente deoarece, din toate uleiurile esenţiale din lume, cedrul are cea mai mare concentraţie de sescviterpene (98%). Sescviterpenele din cedru au capacitatea de a trece peste bariera sânge-creier şi de a oxigena creierul direct, în momentul inhalării, prin intermediul căilor nazale şi al nervilor olfactivi. S-a avansat chiar ipoteza conform căreia uleiul de cedru poate împiedica apariţia senilităţii şi a bolii Alzheimer.

Ulei esențial Cedarwood (Cedrus atlantica) – este bogat în sesquiterpene, care stimulează creirul limbic, centrul emoțiilor și al memoriei. Stimulează glanda pineală, care secretă melatonina, îmbunătățind astfel gândurile, cogniția și memoria. Cedarwood este, de asemenea, dă sentimentul de stabilitate și echilibru.

Cedrii Libanului, apreciați pentru durabilitatea lor, se spune că au fost folosiți pentru construcția templului al lui Solomon. (1 Împărați 4:33).

 

 1. Cypress(Chiparos)

Isaia 41:19: Sădi-voi în pustiu: cedri, salcâmi, mirţi şi măslini şi în locuri neumblate: chiparoşi, platani şi ienuperi laolată, ca să vadă şi să-şi dea seama, să cerceteze şi să priceapă cu toţii, că mâna Domnului a făcut acestea.

Stiinţa modernă a demonstrat că inhalarea, aplicarea ori administrarea pe cale internă a uleiului de chiparos stimulează generarea de celule albe, lucru extrem de util după chimioterapie şi iradiere. Moleculele de ulei de chiparos au influenţă asupra tuturor aspectelor sistemului cardiovascular, inclusiv asupra vaselor de sânge si a inimii. Folosirea acestui ulei este benefică pentru artrită, laringită, vindecarea cicatricelor şi întărirea sistemului imunitar.

Acest ulei este extras din chiparos, al cărui lemn este atât de durabil încât ușile din chiparos ale Bazilicii Sf. Petru din Roma nu prezintă nicio urmă de deteriorare nici chiar după 1200 de ani.

Ulei esențial Cypress (Cupressus sempervirens) este antibacterian, antimicrobian, antiseptic și îmbunătățește circulația și drenajul limfatic. Reduce edemul și retenția de apă și consolidează sistemul vascular.

Chiparosul este un lemn este atât de durabil încât ușile din chiparos ale Bazilicii Sf. Petru din Roma nu prezintă nici o urmă de deteriorare nici după 1200 de ani. (Isaia 44:14).

 

 1. Frankincense(Tămâie)

Cuvântul ebraic pentru tămâie, “levonah”, este utilizat în Biblie de 22 de ori, fiind unul dintre cele mai recunoscute materiale din scriptură.

Cântarea Cântărilor 3:6: Cine este aceea care se ridică din pustiu, ca un stâlp de fum, parc-ar arde smirnă şi tămaie, parc-ar arde miresme iscusit gătite?

Leviticul 2:1: Dacă cineva voieşte să jertfească Domnului prinos de pâine, să aducă făină bună de grâu, să toarne peste ea untdelemn şi să pună pe ea tămâie.

Folosită pentru ritualuri religioase, condiment în mâncăruri şi pentru tot felul de vindecări, tămâia este al doilea ulei pe lista celor mai des menționate în Biblie. Vechii egipteni aveau o vorbă: tămâia poate vindeca totul, de la gută, la o inimă zdrobită.

Tămâia a fost folosită de către diferite religii şi personalități pentru:

 • reducerea neliniştei şi grijilor
 • întărirea capacității de concentrare pe idei de spiritualitate.

Ul eiul esențial Frankincense –  este considerat uleiul sfintei ungeri în Orientul Mijlociu și a fost folosit în ceremonii religioase de mii de ani. Stimulează sistemul limbic al creierului, care elevează mintea, ajută la depășirea stresului și disperării. Este utilizat în medicina europeană pentru combaterea depresiei.

Una dintre cele mai prețioase rășini din vremuri străvechi, tămâia este unul dintre cele mai recunoscute uleiuri din scriptură. (Cântarea lui Solomon 3:6).

 

 1. Hyssop(Isop)

Trimiterile biblice la această plantă indică faptul că era probabil utilizată în practicile și ritualurile cu scop de purificare și curățare.

Ieşirea 12:22: Şi după aceea să luați un mănunchi de isop şi, muindu-l în sângele strâns de la miel într-un vas, să ungeți pragul de sus şi amândoi uşorii uşii…

Citatul de mai sus se referă la primul Paște evreiesc. În templele evreieşti, se ofereau aproape zilnic sacrificii animale, ceea ce ducea la probleme legate de mirosuri cumplite. Administrația templelor îi aproviziona regulat pe preoți cu ierburi mirositoare proaspete, care erau puse pe podeaua templului, în fiecare dimineață. Când oamenii călcau pe ele, zdrobeau frunzele și tulpinile, iar uleiurile parfumate din plante curățau și împrospătau aerul.

Ulei esențial Hyssop (Hyssopus officinalis) ) este puternic echilibrant emoțional. Ajută la stimularea creativității și a stării de meditație. Isopul este antiinflamator, antiparazitar, antiinfecțios, decongestionant și funcționează bine pentru deschiderea sistemului respirator și detensionarea sistemului osteomuscular.

Trimiterile biblice la această plantă indică faptul că era probabil utilizată în practicile și ritualurile cu scop de purificare și curățare. (Psalmi 51:7).

 

 1. Myrrh(Smirnă)

Una dintre ingredientele esențiale ale uleiului sfânt de miruire al lui Moise, smirna era extrem de apreciată de figurile biblice precum David și Solomon.

Matei 2:11: Şi intrând în casă, au văzut pe Prunc împreună cu Maria, mama Lui, şi căzând la pământ, s-au închinat lui, şi deschizând vistieriile lor, I-au adus Lui daruri: aur, tămâie şi smirnă.

Smirna este uleiul cel mai des menționat în Biblie (de 156 de ori). Este primul ulei menționat în Vechiul Testament (Facerea 37:25) și ultimul menționat în Noul Testament (Apocalipsa 18:13). Este primul ulei primit de către Iisus, împreună cu tămâia și ultimul care i s-a oferit când se afla pe cruce.

Ulei esențial Myrrh – posedă frecvența bogăției conform legendelor, este menționat în Vechiul și Noul Testament și este parte a formulei pe care Domnul a dat-o lui Moise (Exodul 30: 22-27. A fost folosit tradițional în palatele regale de către regine în timpul sarcinii și nașterii și conferă un sentiment de demnitate și statornicie; smirna(myrrh) este un ulei regal.
Una dintre ingredientele esențiale ale uleiului sfânt de miruire al lui Moise, smirna era extrem de apreciată de figurile biblice precum David și Solomon. (Proverbe 7:17).

 

 1. Myrtle(Mirt)

Isaia 55:13: În locul spinilor va creşte chiparosul şi în locul urzicii va creşte mirtul. A Domnului fi-va slava, spre veşnica şi nepieritoare pomenire.

Pentru evreii din vechime, pomul de mirt era simbol al păcii și dreptăţii, dar și o sursă din care să obţină ulei vindecător. Când au sărbatorit eliberarea din captivitatea Babilonului și reinstaurarea legii lui Moise, evreii au adunat ramuri de mirt (Neemia 8:15). În vremuri biblice, uleiul de mirt a fost folosit pentru următoarele motive:

 • să purifice tot ceea ce este murdar
 • să refacă activitatea normală a glandei tiroide
 • să decongestioneze traseul respirator și sinusurile.

Ulei esențial Myrtle (Myrtle (Myrtus communis) este un tratament respirator minunat ușor și blând, uneori recomandat pentru tratarea atacurilor de astm și a problemelor respiratorii la copiii. Myrtle are o acțiune ușor sedativă care poate fi utilă în tratarea insomniei și a stărilor nervoase. Este non-iritant și non-sensibilizant, ceea ce îl face un ulei adecvat de utilizat pentru copii și vârstnici în caz de afecțiuni respiratorii, afecțiuni pulmonare cronice, răceli, infecții etc.

Sukkot, tradus de obicei drept „Sărbătoarea corturilor”, include ramuri de mirt în ceremonia sa. (Neemia 8:15).

 

 1. Onycha(Oniha, Onice mirositoare sau Răşină de benzoin)

Onycha era un ingredient al parfumului “pur și sfânt” pe care Moise l-a produs la cererea lui Dumnezeu.

Iesirea 30:34-35: Apoi a zis Domnul catre Moise: “Ia-ti mirodenii: stacte, oniha, halvan mirositor si tamaie curata, din toate aceeasi masura. Si fa din ele, cu ajutorul mestesugului facatorilor de aromate, un amestec de tamaiat, cu adaos de sare, curat si sfant.

Dacă uleiul de oniha a fost folosit în amestecul sfânt din timpul exodului, folosirea lui modernă este mult mai extinsă. El are un miros minunat de vanilie, deoarece conţine alehidă, care se găsește și în planta de vanilie. Oniha conţine mai mulţi acizi decât oricare alt ulei, inclusiv acidul benzoic. Acest ulei a fost folosit pentru calităţile sale antiseptice și mirosul său calmant.

Ulei esențial de onycha – Onycha

Uleiul esențial Onycha elevează și purifică spiritul, eliberează emoțiile suprimate, sentimentul că ești eliminat și anihilat.
Onycha era un ingredient al parfumului „pur și sfânt” pe care Moise l-a produs la cererea lui Dumnezeu. (Exodul 30:34).

 

 1. Cistus(Trandafirul lui Sharon)

Acest trandafir de stâncă are un parfum dulce, asemănător mierii, și poate fi floarea denumită “trandafirul lui Sharon”.

Cântarea Cantarilor 2:1: Eu sunt trandafirul din Sharom si lacramioara.

Trandafirul de stâncă nu este floarea tradiţională, cu parfum și tulpină de plină de spini, la care ne gândim în mod normal. Este o floare sălbatică, ce a crescut timp de mii de ani pe câmpiile Sharonului, la vest de Ierusalim. Trandafirul de Sharon poate:

 • să vindece tăieturile și vânătăile
 • să liniștească durerea nervului sciatic.

Ulei esențial Cistus (Cistus ladanifer), îmbunătățește imunitatea și regenerarea celulelor imune. Este antiinfecțios, antiviral și antibacterian.

Acest trandafir de stâncă are un parfum dulce, asemănător mierii, și poate fi floarea denumită „trandafirul lui Sharon”. (Cântarea lui Solomon 2:1).

 

Efectele ungerii cu uleiuri biblice

Pe lângă compoziția lor chimică, care produce anumite efecte asupra corpului fizic, uleiurile biblice au anumite frecvențe, vibrații foarte înalte, care acționează asupra corpurilor subtile ale ființei.

Aplicarea uleiurilor biblice creează un cadru care permite alinierea unei persoane cu cel mai înalt nivel al conștiinței sale, pregătește corpul fizic și toate structurile să funcționeze ca un întreg, aliniat cu conștiința sa cea mai înaltă.

Ungerea cu uleiurile biblice acționează în primul rând asupra structurilor subtile, pentru echilibrarea lor, pentru diminuarea rezistențelor opuse diverselor aspecte ale vieții, pentru închiderea firească a rănilor și eliminarea blocajelor la aceste niveluri.

Această echilibrare va avea ca rezultat o sănătate mai bună a corpului fizic și o viață mai împlinită. După cum știm, sănătatea și calitatea vieții noastre sunt influențate, de la nivel profund, de blocajele noastre emoționale și energetice. Pentru o vindecare reală și de durată, fie a unor afecțiuni fizice, fie a unor aspecte dureroase ale vieții, este nevoie de o vindecare în primul rând la aceste niveluri.

Ungerea cu uleiurile biblice armonizează suflet–spirit–corp, făcându-le să funcționeze coerent, în simbioză. Această armonie va genera un sentiment de împlinire, de a fi “pe drumul adevărat” în viață, va duce la decizii și acțiuni conforme cu dorințele și nevoile personale.

Uleiurile biblice sunt un sprijin puternic pe drumul creșterii spirituale, extind și stabilizează conectarea cu Divinitatea, ajută la accesarea unor stări superioare de conștiință, a unor capacități noi.

În mod evident, oamenii înţelepţi din vechime puneau un mare preţ pe ceea ce numim noi astăzi bogăţie sau valori materiale (adică bani, proprietăţi, bunuri materiale, metale preţioase, animale etc.), dar și pe untdelemn sau ulei (adică uleiuri esenţiale).

Pildele lui Solomon 21:20: “Comori de preţ și untdelemn sunt în locuinţa celui înţelept, dar omul fără minte le risipește.”

Un om înţelept poate deţine aceeași informaţie, sau poate să aibă acces la aceeași informaţie ca un om de rând, însă modul diferit în care aplică și beneficiază de aceea informaţie îl face înţelept.

Se pare că în vechime noţiunea de untdelemn sau ulei era bine cunoscută, iar în Biblie sunt peste 200 de referinte la uleiuri și fragrante aromatice (în termenii noștrii de astăzi uleiuri esenţiale și apă florală), mai exact sunt 264 de referinţe și sunt menţionate 33 de uleiuri.

Însuși Dumnezeu a dat poruncă și instrucţiuni lui Moise, despre cum și ce să conţină Uleiul Sfânt. Uleiul Sfânt conţinea: smirnă, scorţișoară mirositoare, trestie mirositoare sau obligeană, casia și măsline.

Iesirea 30:22-24: Domnul a vorbit lui Moise şi a zis: “Ia din cele mai bune mirodenii: cinci sute de sicli de smirnă foarte curată, jumătate, adică două sute cincizeci de sicli de scorţişoară mirositoare, două sute cincizeci de sicli de trestie mirositoare, cinci sute de sicli de cassia, după siclul Sfântului Locas, şi un hin de untdelemn de măsline.”

Este fascinant că, deşi nu cunoşteau compoziţia chimică a uleiurilor şi nu aveau o explicaţie ştiinţifică despre uleiurile pe care le foloseau, totuşi, prin practică şi observaţie, primii creştini au ajuns să discearnă că anumite uleiuri sau arome provocau efecte specifice.

Aşa au ajuns să descopere uleiurile şi aromele care le provoca sau le aducea o stare de bucurie, de pace, îi elibera de îngrijorare şi “stres”, îi ajuta să gândească mai limpede, mai clar, îi eleva spiritual şi îi făcea mai eficienţi în rugăciunile şi activităţile lor spirituale– şi bineînţeles – aceste descoperiri s-au transmis mai departe.

 

lasă un mesaj

Folosim cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență online. Continuarea reprezintă acceptarea politicii de cookie-uri si a politicii de confidențialitate. Puteți modifica oricând opțiunile accesând secțiunea "Unelte confidentialitate" din subsolul paginii.

Privacy Settings saved!
Setări cookie-uri

Când vizitați orice site web, acesta poate stoca sau prelua informații pe browser-ul dvs., mai ales sub formă de cookie-uri. Controlați aici serviciile personale de cookie-uri.

Aceste cookie-uri sunt necesare pentru funcționarea site-ului web și nu pot fi dezactivate.

Pentru a utiliza acest site web, utilizăm următoarele cookie-uri necesare din punct de vedere tehnic
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Decline all Services
Acceptă tot